Οι αιώρες μας κατασκευάζονται με ανακυκλωμένες ίνες!

Ανακύκλωση

Όταν λέμε Βαμβάκι , στον νου μας έρχεται η φύση, ο παλιός καλός καιρός, η ποιότητα και η παράδοση. Είναι όμως δυστυχώς αλήθεια ότι η παραγωγή βαμβακιού μολύνει σε μεγάλο βαθμό το περιβάλλον: αν και σε όλο τον κόσμο έχει φυτευτεί μόνο το 2,4% της αρόσιμης γης με βαμβάκι, είναι το νούμερο ένα φυτό παγκοσμίως, στο οποίο χρησιμοποιούνται φυτοφάρμακα σε ποσοστό περίπου 25% του συνόλου όλων των φυτοφαρμάκων που χρησιμοποιούνται ανά τον κόσμο!

Ανακύκλωση

Απαιτείται λοιπόν για κάθε τόνο βαμβάκι 18.000 λίτρα πόσιμου νερού. Πόσιμο νερό, το οποίο θα ήταν πολύ πιο απαραίτητο στους τόπους παραγωγής όπως το Πακιστάν, Μαλί, Κίνα.
Λιγότερες φυτείες βαμβακιού λοιπόν σημαίνει περισσότερο νερό ζωτικής σημασίας για τον άνθρωπο και τη φύση, και λιγότερα φυτοφάρμακα και εντομοκτόνα για το περιβάλλον μας. Λαμβάνοντας υπόψη αυτούς τους αριθμούς είναι ακόμη πιο θλιβερό να βλέπει κανείς να πετάγονται στα σκουπίδια τα υπολείμματα βαμβακιού που δεν χρησιμοποιήθηκαν από τις κλωστοϋφαντουργικές παραγωγές.
Η Amazonas, ωστόσο, χρησιμοποιεί μια απλή τεχνική από αυτά τα κομμένα υπολείμματα τα οποία τα μετατρέπει και πάλι σε νήματα. Μέσω αυτής της διαδικασίας οι ίνες είναι μικρότερες απ ‘ότι θα ήταν κανονικά και για αυτό το λόγο σταθεροποιούνται με προσθήκη έως και 15%πολυεστέρα. Χρησιμοποιούνται μονάχα υλικά, τα οποία περνούν κατά τον χρωματισμό τους από αυστηρό έλεγχο (π.χ. δερματολογικό).
Εμείς, στην Amazonas, παράγουμε αιώρες με αυτόν τον τρόπο, και επομένως, συμβάλλουμε στην διατήρηση των φυσικών πόρων του πλανήτη μας και στην προστασία του περιβάλλοντος.