Βραζιλιάνικες τεχνικές στησίματος αιώρας

Βραζιλιάνικες τεχνικές για αιώρες

Στη Βραζιλία ακόμα και σήμερα οι αιώρες χρησιμοποιούνται και ως κρεβάτια. Γι’ αυτό είναι τόσο φαρδιές και αναπαυτικές όπως ένα κρεβάτι. Ακόμα και αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την αιώρα σας μόνο για ξεκούραση πρέπει να υιοθετήσετε την Βραζιλιάνικη τεχνική! Σε αντίθεση με την ευρωπαϊκή νοοτροπία οι αιώρες δεν τοποθετούνται (κρεμιούνται) τεντωμένες.

 

Βραζιλιάνικες τεχνικές          Βραζιλιάνικες τεχνικές

 

Σημασία έχει να τοποθετηθούν οι θηλιές (τα 2 άκρα της αιώρας) στο ύψος του κεφαλιού και να απέχουν μεταξύ τους περίπου 3 μέτρα έτσι ώστε να σχηματίζετε ένα βαθύ τόξο. Αυτό σας δίνει την δυνατότητα να ξαπλώσετε όχι κάθετα αλλά διαγώνια μέσα στην αιώρα , όπως άλλωστε ξαπλώνουν οι Βραζιλιάνοι. (από γωνία σε γωνία). Έτσι παραμένει ίσια η πλάτη σας! Αυτό είναι το μυστικό για να μπορέσει κανείς να ξαπλώσει αναπαυτικά και να χαλαρώσει με τις ώρες μέσα σε μία αιώρα.

 

               Βραζιλιάνικες τεχνικές  Βραζιλιάνικες τεχνικές

 

Ξαπλώνοντας διαγώνια έχουμε ακόμα ένα πλεονέκτημα: Το πλαϊνό ύφασμα της αιώρας τεντώνεται έτσι ώστε δεν υπάρχει πιθανότητα να έρθει πιο ψηλά από το κεφάλι μας με αποτέλεσμα να μας κόβει τη θέα.